{ "title": "Biber Kaç Kalori?", "image": "https://www.kalori.web.tr/images/biber-kac-kalori.jpg", "date": "19.01.2024 05:02:34", "author": "Pınar", "article": [ { "article": "Biber Kaç Kalori, C ve A vitamininin iyi bir kaynağıdır. Kalorisi oldukça düşük, lif içeriği ise yüksektir. Biberin türlerinden olan acı biberin içerisindeki kapsaisin maddesinin kanser karşıtı ve bakteri çoğalmasını önleyici ağrı kesici özelliği vardır.

100 gram çarliston biber 20 kalori iken, 100 gram yeşil sivri biber (Acı) 38 kalori ve 100 gram kırmızı biber 37 kaloriye eş değerdedir

Çok eski çağlardan itibaren mutfaklarda yemeklere tat vermek için kullanılan biber, aynı zamanda tıpta hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Çünkü biber birçok hastalığı tedavi ederken, bazı önemli hastalıklara yakalanma riskini de azaltır. Bütün biber çeşitlerinin renkleri ve tatlıları çok farklı olduğu gibi sağlık açısından faydaları da aynı şekilde farklılık göstermektedir. Genel hatlarıyla biber çeşitlerinin genelinin sindirim sistemi sorunlarını giderdiği, şiddetli olmayan baş ağrılarına iyi geldiğini, öksürüğe karşı etkili olduğunu ve kilo vermeyi kolaylaştırdığını söylemek mümkündür. Hatta beyaz biberin kalp sağlığını korumaya yardımcı olduğunu ve kansere yakalanma riskini azalttığı belirtilmektedir. Biberin sağladığı faydalardan yararlanabilmek için ve maksimum verim alınması tüketim ile dozuna dikkat edilmesiyle mümkün olacaktır.

Biberin vücudumuza sağladığı faydalar

Ağrıları giderir: Isı artırıcı kapsaisin maddesi içeren biber, çarpma veya burkulma gibi sorunlardan kaynaklanan ağrıların giderilmesine yardımcı olur. Ağrı olan bölgeye biber yağı damlatmamız ağrı'nın kısa sürede geçmesine ya da hafiflemesine yardımcı olur.

Hafıza kaybı: Neredeyse bütün biber çeşitleri karnosik asit içermektedir. Biberin içerisinde bulunan bu asit, unutkanlığı önlemesinin yanı sıra beyinin işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine yardımcı olur. Konuyla alakalı yapılan birçok laboratuvar testi sonucunda biberin Parkinson hastalığı gibi hastalıklara yakalanma riskini azalttığını hatta ruh sağlığının korunmasına yardımcı olduğu ortaya çıkarmıştır.

Kanser tedavisinde: Beyaz biberin kanser hastalıklarına iyi geldiğini belirten Amerikan Kanser Araştırma Derneği, yürütülen çalışmalarda beyaz biberin besin içeriğinde bulunan kapsaisin kanserli hücrelerin bazılarını öldürebileceğini açıklamıştır.

Bağışıklık sistemine faydaları: Bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun hastalıklara olan direncini artırır. Biberin etkili bir antioksidan olmasından dolayı, kış aylarında üşütme sonucu meydana gelen nezle ve grip gibi salgın hastalıklara karşı tedavi amaçlı olarak kullanılır.

Öksürük tedavisi: Şiddetli öksürüğe karşı bala bir miktar biber tozu katarak tüketmek öksürüğü hafifleterek bünyeyi rahatlatır.

Sindirim sistemine faydaları: Genel anlamda sindirim sistemi için çok faydalıdır. Kabızlık, gaz, mide bulantısı gibi sindirim sistemi hastalıklarının giderilmesine yardımcı olur.

Biberin diğer faydaları nelerdir?
" } ] }