{ "title": "Kızarmış Ekmek Kaç Kalori?", "image": "https://www.kalori.web.tr/images/kizarmis-ekmek-kac-kalori.jpg", "date": "19.01.2024 22:06:07", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Kızarmış ekmek kaç kalori sorusuna cevabın tam verilebilmesi kullanılan ekmeğin türüne göre değişmektedir. Örneğin ekmek kepekli ise farklı, normal beyaz ekmek ise farklı kalori değerleri çıkmaktadır. Ekmek mahalline tüketilebilecek bir karbonhidrat kaynağıdır. Anne öğünlerde veya ara öğünlerde bir dilim ekmek hakkı mahalline 2 dilim etimek tüketilebilir. Fakat glisemik indeksi ek olarak az meydana gelen kepekli etimek seçim edilmelidir.

Kızarmış Ekmek Kaç Kalori

Kızarmış ekmek, normal ekmeğe yönelik ek olarak az kalorilidir. Kızarmış ekmeğin besin değerleri düştüğü amaçlı kalori değerleri de buna ilişkili olarak da düşmektedir. 1 Gramında 4 kalori yer alır. 1 Normal dilim kızarmış ekmek 37 kalori değerindedir. Normal öğünlerde kullanımı kolay değilse de bilhassa kahvaltıda normal ekmek mahalline kızarmış ekmek yeme ek olarak sıhhatli olacaktır. Tek kızarmış ekmek denilince akla kahvaltılık yağlar tereyağı reçel benzeri dik kalorili yiyecekler gelir. Şunlar mahalline kızarmış ekmekle yağsız rejim peynir tüketilmesini öneri ederiz. Kızarmış ekmeğin çok fazla miktarda rejim menüsünde bulunduğunu siz de değişiklik etmişsinizdir. Peki bu durumun nedeni nedir. Birçok fazla miktarda rejim uzmanı kızarmış ekmek yemenin zayıflamak amaçlı destekçi meydana geldiğini söylerken bazıları da kızartılmış ekmeğin normal ekmekten hiçbir farkının olmadığını ve gramaj olarak da eşdeğer miktardaki kızarmış ekmek ile kızarmamış ekmeğin benzer miktarda kalori ihtiva ettiğini söylüyorlar. Bizler de bunu inceledik ve kızarmış ekmek ile kızarmamış ekmeğin kalori miktarlarını karşılaştırdık, Yapılan araştırmada kızarmamış ekmeğin de kızarmış ekmekle uzak olmayan kalori değerine sahip meydana geldi görüldü. Farklı bir kalori cetveli de hali yorumluyor.

Kızarmış ekmek kalori açısından avantajlı fakat kızarmış ekmeğin tok tutma özelliği birazcık ek olarak az. Normalde 2 dilim normal ekmek ile doygunluk duygusu yaşarken bu miktar kızarmış ekmekte 3 dilime çıkıyor. Elbet bu olunca arzu eder ya da etmez fazla miktarda kalori alınmış oluyor. Başka taraftan ekmeğin kızartılması işlemi esnasında yağlar, su, karbonhidratlar ve tabi ki ekmekte yer alan vitaminler ile proteinler de yanıyor. Bu da ekmeğin kızartılırken besin değerinin düştüğünü işaret etmektedir. Başka taraftan kızarmış ekmeğin glisemik indeksinde de bir miktar düşüş görülmektedir. Perhizi çok kez kızarmış ekmek ile götürmeden arada kahvaltılarda kullanılmasının bir sakıncası meydana geldiğini düşünmüyoruz. Fakat kızarmış ekmek zayıflatır görüşüne de katılmıyoruz.
" } ] }