{ "title": "Kızarmış Tavuk Kaç Kalori?", "image": "https://www.kalori.web.tr/images/kizarmis-tavuk-kac-kalori.jpg", "date": "19.01.2024 04:33:53", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kızarmış Tavuk Kaç Kalori, protein, potasyum ve fosfor bakımından oldukça zengin besin maddesi olan kızarmış tavuğun kalori değeri yüksektir. Çoğunlukla kızartılarak hazırlanan tavuk etinin hem kalori değeri oldukça yüksektir hem de sağlıksız olacaktır. Ayrıca tavuk etini derisi ile tükettiğiniz zaman kolesterol ve kalori düzeyi oldukça yüksek olmaktadır. Bunun için tavuk etini özellikle derisiz şekilde ve kızartmadan tüketmek sağlık açısından oldukça faydalı olmaktadır. Bir porsiyon kızartılmış tavuğun kalori değeri ise yaklaşık olarak 486 kalori barındırmaktadır. Bir adet kızartılmış tavuk yaklaşık 228 kalori içermektedir. Ancak tavuk etini derisini ayırmadan kızarttığınız zaman hem yağ hem de kalori bakımından yüksek bir besin olduğu için insan bedenine zararlı durumlar yaratabilmektedir.

Kızarmış Tavuk Kaç Kalori, tavuk eti özellikle B12, A, B6, B2, B3 vitaminlerini ve demir açısından oldukça zengin olan beyaz ettir. Ayrıca hayvansal protein açısından değeri çok yüksektir. Tavuk etinin sindirimi son derce kolaydır ve doyuruculuk hissi yüksektir. Kızarmış tavuk genellikle bütün piliç ya da but ve baget olarak hazırlanmaktadır. Fakat tavuk kızartma işleminde içerisine yağ eklendiği için yağı çekmesinden dolayı besin değerinin bir kısmını kaybetmektedir. Hatta kızartıldığı için kalori oranı yükselir ve yaklaşık 228 kalori içermektedir. Kalori bakımından yüksek olan tavuk etini tüketirken fırında, haşlama ya da ızgara şeklinde tüketilmesi bir miktar kalorisinin düşmesinde yardımcı olduğu gibi aynı zamanda daha sağlıklı olmaktadır. Ayrıca tavuk göğsü kızartıldığı zaman yağ içeriğinin fazla olmasından dolayı sık olarak tüketilmemelidir. Tavuk göğsünün kalorisi yaklaşık 363 kaloridir. Özellikle tavuk göğsü ızgarada pişirilerek tüketilmelidir ve az miktarda tüketmeye özen gösterilmelidir.

Kızarmış Tavuk Kaç Kalori, tavuk budu derisi ile hazırlandığında kalori oranı oldukça yüksek olmaktadır. Tavuk budu yaklaşık 230 kalori içermektedir. Genellikle tavuk budu kızartılarak daha fazla tüketilmektedir, fakat haşlama, fırında veya ızgarada pişirildiğinde daha sağlıklı bir besin tüketmiş olursunuz. Bir porsiyon fırında hazırlanmış tavuk kızartması takriben 363 kalori barındırmaktadır. Kızartılmış tavuk kanadı ise derili piştiği için 186 kaloridir. Tavuk pirzola ise kızartıldığı zaman kalorisi 238, tavuk dönerde ise kalori oranı yaklaşık 350-400 civarında olmaktadır. Bu kalorisi yüksek olan tavuk etini hem sağlıklı hem de kalori oranını göz önünde bulundurarak kızartma yerine diğer pişirme tekniklerini tercih etmek sanırım doğru bir seçim olacaktır.
" } ] }