{ "title": "Pastırma Kalori", "image": "https://www.kalori.web.tr/images/pastirma-kalori.jpg", "date": "19.01.2024 09:02:58", "author": "Kürşat YILDIRIM", "article": [ { "article": "Pastırma kalori, Pastırma, buzdolabının icat edilmediği zamanlardan kalma, etin kokmaması için kullanılan en popüler şarküteri ürünüdür. Üzerine sürülen tuzlu, sarımsaklı, biber hamuru oluşabilecek bakterilerin oluşmasını engellerken, pastırmanın yapım aşamasında gölgede ya da iste kurutmak suretiyle de bakteri oluşumunu hızlandıran sıvının yok edilmesi amaçlanır. Böylece sağlıklı, afiyetle yenilebilecek kahvaltılarımızın vazgeçilmezi, Kayseri'mizin simgesi pastırma ortaya çıkar. Pastırmanın ana maddesi et olduğundan oldukça kuvvetli bir enerji deposu, hafızanın güçlenmesi için tercih edilecek bir besindir.