Havuç, mükemmel bir A vitamini kaynağı olmaktadır. Havucu, düzenli olarak tüketen kişilerde, kolay kolay A vitamini sorunu ile karşılaşma gibi bir olay yaşanmaz.
Yemek ve salatalar kullanımının yanı sıra aperatif bir yiyecek olarak tüketildiğinden dolayı, sindirimi kolay olan besin kaynakları arasında yer almaktadır. Bir porsiyon doğranmış havuçta yaklaşık olarak, %10 K vitamini, %5 C vitamini ve %3 oranında kalsiyum bulunmaktadır. Yüksek miktarda A vitamini içeren havuç vücut için de oldukça faydalıdır. A vitamini karaciğer için çok yararlı bir besindir, içerdiği diğer besinlerinde aynı zamanda göz ve kemik hastalıklarına karşı faydalı olduğu bilinmektedir. B6 vitamini, folik asit, tiamin, bakır ve magnezyum minerallerini içermektedir. İçerisinde bulunan zengin mineral ve besin kaynaklarından ötürü, aşırı şekilde tüketilmemesi tavsiye edilmemektedir.
Havuç bütün sene boyunca kolaylıkla bulunabilen besinlerden birisidir. Bu yüzden her daim tüketimi mümkündür. Günümüzün en tehlikeli hastalığı kanser başta olmak üzere, birçok hastalık için adeta bulunmaz bir şifa kaynağı niteliğindedir. Yaşlanma döneminde görme sorunlarıyla baş etmek ve cilt sağlığını ve parlaklığını korumak için sürekli havuç tüketilmelidir.
Çiğ olarak yenilmesi durumunda bu verim maksimum düzeye çıkacaktır. Bir adet havuç 41 kaloridir. Özellikle diyabet hastalarının çiğ tüketmesi tavsiye edilmektedir.